Norwegian-kortet kredittkort
Norwegian-kortet kredittkort

Betaler du reisen med kredittkort kan du spare penger på reiseforsikringen. Nesten alle kort har nå en reiseforsikring inkludert i kortet. Det er gunstig og heller benytte denne enn å betale ekstra til eventuelle reiseselskaper, eller andre forsikringsagenter. Det eneste en bør passe på er å lese vilkårene for forsikringen, de er dessverre ikke like gode hos alle kortselskaper.

Reiseforsikring

Vilkår kan være forskjellige for forsikringene avhengig av kortselskap. Det som er felles er at den koster ikke noe ekstra, og dermed kan spare deg for et minimumsbeløp fra kr 500 og oppover. Her på siden vil du finne mange kredittkort med reise –og avbestillingsforsikring innebygd i kortet. Vi kan nevne kort fra blant annet Bank Norwegian og re:member. Vilkårene er viktig at du sjekker. Da disse forsikringene er gratis bør man ikke forvente samme Dekningsgrad i forhold til de vi betaler ekstra for. Hvilke ting som dekkes, og til hvilken sum det begrenses til kan dermed være noe mindre. Spørsmålet er vel heller hva du egentlig trenger.

Hva dekker en typisk reiseforsikring i kredittkort

Til tross for at vilkår og dekningsgrad varierer for disse reiseforsikringene, som er innebygd i kredittkort, kan man i grove trekk finne noen fellesnevnere. Forsikringen dekker kun om 50% av reisen er betalt med kortet. Ofte gjelder forsikringen også de som reiser med deg, som ektefelle og barn. Dessverre er det ikke alltid at vilkårene dekker for eldre personer, så sjekk nøye om der er aldersgrenser. Til eksempel kan du sjekke hos yA Bank som har aldersgrense oppad på 70 år for reisesykedekning. I tillegg kan summen du får for eventuelle skader lavere enn ordinære forsikringer. Derfor; sjekk vilkårene før du dra på tur.