Kredittkort
Kredittkort

Dersom man klarer å holde økonomien sin i orden er det ingen grunn til ikke å bruke kredittkort når man handler. Slike kort har faktisk mange fordeler du bare kan dømme om når du bruker et vanlig bankkort, og så lenge du betaler tilbake i tide koster det stort sett ingenting å bruke kredittkortet. I resten av artikkelen kan du lese om syv gode grunner for at det er bedre å betale med kredittkort enn et debetkort.

Kredittkort er gratis å bruke

Det er mange kredittkort som er helt gratis å bruke. Kortene er gratis å opprette, har ingen årsavgift, og ingen fakturaavgift. Nei, mange kort med kreditt lar deg også bruke dem helt gratis i utlandet, noe de fleste bankkort ikke gjør. I tillegg koster det som regel noen hundrelapper i året dersom du skal ha Visa eller Visa Electron på debetkortet ditt.

Kredittkort har gratis forsikringer

Klart, det er ikke alle kredittkort som har forsikringer, men det er likevel ganske vanlig. Har du noen gang hørt om et debetkort som gir deg gratis forsikring? Det er forøvrig spesielt vanlig med reiseforsikring til alle reisene dersom minst halvparten av reisesummen betales med kredittkortet, og mange kredittkortselskap tilbyr også gratis avbestillingsforsikring.

Kredittkort gir deg kjøpsutbytte på veldig mange butikker

Det er mange kredittkort som gir deg prosentvis rabatt på alle varekjøp foretatt på butikker eller nettbutikker. Disse pengene får du som regel igjen som bonuspoeng på kredittkortet ditt fremfor direkte rabatt når du handler. Uansett er det penger rett i lomma som du aldri hadde sett noe til om du betaler med et debetkort.

Du får beholde rentene på pengene dine ved å betale med kredittkort

Når du betaler med kredittkort bruker du altså kredittkortselskapet sine penger, og dine egne penger står trygt på kontoen din. Du har altså full tilgang til alle pengene dine frem til du skal betale kredittkortfakturaen, og dersom de står på en høyrentekonto kan du faktisk tjene greit med renter på disse.

Billigere restaurantbesøk

Det er veldig mange kredittkort som gir deg rabatter og billigere mat hos restauranter og restaurantkjeder i hele landet, til og med på utvalgte restauranter i utlandet. Så ved å sjekke opp hvor du kan få rabatt med ditt kredittkort kan du spise en god og billigere middag, så lenge du husker å betale måltidet med kredittkortet.

Kredittkortet lar deg bruke mer penger enn du har tilgjengelig

Dette er stort sett positivt, men kan også være problematisk for noen. Ofte kan du få en kredittkortgrense som er høyere enn den summen du har på kontoen din, og dersom du plutselig skulle trenge mer penger enn du har kan du alltids bruke disse ekstra pengene til å betale. Dersom du skal gjøre dette bør det kun være på ting som virkelig er viktig, da det er lett å handle for mer enn du egentlig har råd til dersom du først begynner å overtrekke kredittkortet.

Kredittkort sikrer deg mot svindel og konkurs når du handler på Internett

Ifølge norske lover (finansavtalelovens § 54b) er du beskyttet dersom du bestiller en vare på Internett som du ikke mottar. Dette inkluderer også dersom nettbutikken skulle gå konkurs eller lignende, men kun dersom du kjøper noe fra en næringsdrivende. Dersom du betaler hele summen med ditt kredittkort blir det nemlig slik at kredittkortselskapet er pliktig til å betale deg disse pengene, så er det deres eget ansvar å skaffe disse pengene fra nettbutikken eller konkursboet.