Kredittkort
Kredittkort

Bankene har et helt klart ansvar for å ivareta også kunder med kredittkort. Disse retningslinjene er gitt av Finanstilsynet. Dessverre viste en undersøkelse i 2014 at ikke alle følger disse godt nok opp. Det kan da være greit å vite noen ting selv, som forbruker av tjenesten.

Kredittavtalens innbetalinger

Inngår man en avtale om kredittkort er krav og betingelser fra bankens side tydelige, og sjelden til å misforstå. Du bør også sjekke at noen avtalepunkter som ivaretar deg er i avtalen. Dette gjelder bl.a. ting som at du innenfor avtaleperioden skal kunne betale inn all benyttet kreditt når du ønsker, uavhengig av hvor stor den er. Har banken satt et fast månedsbeløp på terminbetalingene kan du avtale å endre disse, så lenge et nytt beløp er over minimumsbeløpet. Ha også i bakhodet at finanstilsynet fraråder avtalegiro for faste månedlige beløp for brukt kreditt. Dette er gjort slik at du skal kunne ha litt bedre kontroll selv.

Dette bør fakturaen inneholde

Faktura for benyttet kreditt skal sendes ut hver måned. Og i tillegg skal en få kontoopplysninger hver måned. Disse kan komme på selve fakturaen eller som vedlegg. Når regningen for kredittkort kommer skal det være enkelt å finne alle opplysningene du trenger som totalt benyttet kreditt og hva som er minimumsbeløpet for innbetaling. Minimumsbeløpet skal ikke fylles inn på forhånd fra banken. Hvor mye du ønsker å betale inn velger du, så lenge minimumsbeløpet dekkes. Finanstilsynet anbefaler at fakturaen også viser kostnader ved alle betalingsvalg, terminbeløp eller helt innfridd kreditt. Dette kan du be banken om hvis du allerede ikke får det.