Kredittkort
Kredittkort

Det er viktig å være nøye på hvor man oppbevarer sitt kredittkort. Kort som forsvinner, eller som går i stykker, betyr en del styr og strev for veldig mange folk. Kredittkort blir brukt til veldig mye i det daglige liv, og man kan se på det som en forlengelse av seg selv. Det tar gjerne noen dager å få fatt på et nytt kort, men det er hvis man har en fungerende BankID,og hvis man faktiske befinner seg i Norge. Derfor har vi samlet noen gode råd om hvordan du kan ta vare på kortet ditt på best mulig måte.

Oppbevar kredittkort på sikre steder

Det er viktig å ikke miste oversikten over kort. De kan lett forsvinne. I løpet av et dårlig år kan så mange som 130 000 kunder i Norge miste sitt kort. Det utgjør veldig mange bortkastede arbeidstimer som kunne blitt brukt til ting som er både morsommere eller mer spennende enn å bestille nye kredittkort. Kort kan også ta skade av nærkontakt med elektriske apparater. Magneten er en vanlig synder, hvis den er stor nok, som i et høyttaler anlegg, eller i en gammel tv. Skarpe kanter kan også lett føre til at kort slutter å fungere, så en plastlomme er å anbefale. Nøkkelknippe og kort i samme lomme er å fraråde, og det samme gjelder formynter.

Sol og varme kan også ta knekken på kredittkort

Kredittkort er lavd av hard plastikk, og selv om smeltepunktet er på rundt 120 grader, så kan den fortsatt miste formen. Det lønner seg å ta vare på kortet på fornuftig vis.