Kredittkort
Kredittkort

Hva som er det beste kredittkortet lar seg ikke avgjøre sånn uten videre. Alle kredittkort vi omtaler her, har som regel egne fordeler som ofte er unike. Disse fordelenes verdi blir dermed helt opp til hva du er ute etter. Dersom du for eksempel ikke har bil, hjelper det deg lite at et kredittkort har gode rabatter på drivstoff. I så måte er det beste kredittkortet det som dekker dine behov med tanke på fordelsprogrammet det er tilknyttet.

De faktorene som da gjenstår å se på, er kostnadene ved bruken av kortet.

Fordelsprogrammet avgjør for mange

De fleste kredittkort vi anbefaler, er helt uten årsavgift eller lignende. Unntaket er kortene fra SAS, men der veier fordelene opp i manges øyne, spesielt de som liker å reise behagelig. Forskjellen når det gjelder kostnader, ligger i rentesatsene og gebyrene for uttak av kontanter (det er normalt ingen gebyrer for kjøp av varer og tjenester). Dette igjen har også en sammenheng med hvor lang rentefri periode du får.

Sett ut i fra dette, drister vi oss til å kåre følgende to kredittkort som de beste:

Billigste kredittkort

Er du blant de som bruker kortet smart, og unngår rentene, vil lengden på den rentefrie perioden være en avgjørende faktor for hvilket kredittkort du bør velge. I tillegg gjelder det å ha så lave gebyrer som mulig (eller ingen). I så fall vil vi anbefale Gebyrfri Visa fra Santander. Der får du et gebyrfritt kort med 50 dager rentefritak.

Dersom rentekostnadene er viktig for deg, bør du velge enten Ikano Visa eller Santander Red. Ikano Visa har i skrivende stund en rentesats på 19,72%, mens Santander Red ligger på 17,12%. Dette er i så måte de to rimeligste kredittkortene.