Kredittkort
Kredittkort

En av de store fordelene med å bruke kredittkort, både online, og til kjøp i butikken er den rentefrie perioden på kjøp, noe som fører til at man ikke må betale varene før den første regningen kommer. Den rentefrie perioden varer gjerne opptil 50 dager, noe som gir boltreplass i den private økonomien. Den andre fordelen er at mange kredittkort gir gode fordelsavtaler hos mange nettbutikker. re:member er et av mange gode kort som gir deg rabatter som gjerne ligger rundt 5%. Les om kortet her. De mest ekstreme rabattene er på hele 25%.

Bruk av kredittkort øker forbrukerbeskyttelsen

En av de klare ulempene med å handle online er at bedriftene man kjøper hos, gjerne er langt unna, og at det er vanskelig å gjøre noe hvis noe skulle gå galt. Mange selskaper er flinke til å ta vare på sine kunder, men dette gjelder selvfølgelig ikke for alle aktører på internett. Bruker du kredittkort til å gjennomføre handelen øker du din egen sikkerhet. Skulle noe gå galt har du en stor sjanse for å få pengene tilbake.

Det kalles ChargeBack

Den store fordelen med å bruke kredittkort for netthandel, er at man kan kreve pengene tilbake. Hvis varen ikke skulle holde mål, hvis den ikke leveres, eller om selgeren går konkurs, er dette et grunnlag for å søke om ChargeBack. Ta gjerne kontakt med selgeren først, og se om han kan og vil hjelpe deg. Ta vare på all tenkelig dokumentasjon. Skulle ikke klagen til selgeren lede frem, så tar du kontakt med banken som har gitt deg kredittkortet. Presenter dokumentasjonen. Prosessen tar gjerne noen uker, men 9 av 10 som klager opplever at de får medhold, og at pengene blir returnert.

Finn ut mer om ChargeBack her.