Kredittkort
Kredittkort

Trenger du kredittkort? Da er det smart å velge et kredittkort som er billig å ha og billig å bruke! I tillegg til at kortet skal være billig i drift, er det også en stor fordel om bruk av kredittkortet gir deg fordeler som bonuser, rabatter og cashback (penger tilbake) ved bruk! Du kan faktisk spare hundrevis av kroner hvert år gjennom slike fordeler!

100% gebyrfrie kredittkort

De fleste kredittkort i Norge har ikke årsgebyr, eller gebyr for varekjøp, men ved uttak av kontanter i minibanker må du som regel ut med et saftig gebyr (gjerne på kr 50-100 per uttak). Det er selvfølgelig noen unntak, visse kort er nemlig 100% gebyrfrie, blant annet Gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank, yA kredittkort fra yA Bank og GE Money Bank MasterCard fra GE Money Bank. Ved bruk av disse kredittkortene betaler du ikke gebyr hverken ved varekjøp eller kontantuttak, men det husk på at du må betale rente av utnyttet kreditt!

Lavest mulig rente

Som nevnt, du må betale renter av utnyttet kreditt, det er derfor viktig at ditt kort har lavest mulig rente. Vanlig effektiv rente (dette er rente som også inkluderer etableringsgebyr, årsgebyr o.l.) på kredittkort er fra 15% til 25%, men det finnes også kort hvor renten er langt over 30% (rente på forbrukslån er lavere, klikk her for å lese mer om dette). Det er verdt å merke seg at de fleste banker og andre kortselskaper gir deg en rentefri betalingsutsettelse hvis du bruker kortet til varekjøp, denne perioden er gjerne på 6-8 uker, på den måten kan du faktisk få gratis kreditt i noen uker!

Kredittkort i Norge

Det finnes en rekke kredittkort i Norge, både fra vanlige banker og uavhengige finansinstitusjoner, de rimeligste i bruk er blant annet disse kortene; 365Privat MasterCard (365Direkte), re:member (EnterCard), Gebyrfri Visa (Santander), Santander Red (Santander), Norwegian-kortet (Bank Norwegian), Flexi Visa (Santander) og Ikano Visa (Ikano Bank). Disse kredittkortene gir deg også en rekke fordeler ved bruk!