Kredittkort
Kredittkort

Mange av oss har flere kredittkort, alt ettersom hvilke fordeler vi vil oppnå. I tillegg er det mange som har eget kredittkort som kun brukes i jobbsammenheng. Enkelte yrker krever at man til stadighet legger ut penger for arbeidsgiveren, spesielt om stillingen involverer en del reising. I slike tilfeller kan det være et regelrett tapsprosjekt å bruke et privat kredittkort.

Betal alltid med kredittkort på reise

Alle som har reist mye i jobbsammenheng, der de legger ut for alle utgifter, vet at det som regel går i tap. Mister du for eksempel en kvittering fra en drosjetur, er det sjelden jobben betaler for dette. På grunn av blant annet regnskapsførselen, vil de alltid kreve kvittering. En drosjetur kan man saktens overleve å betale for, men det er verre med for eksempel middager sammen med kunder, der du og jobben din står for regninga.

Betaler du med kredittkort, vil du som regel kunne fremskaffe en kopi av kvitteringer du eventuelt har mistet. Kontantkjøp er det mye verre med. Da er du avhengig av at utsalgsstedet rett og slett husker deg. En korttransaksjon har alltid et transaksjonsnummer, som gjør at man lett finner frem til hvor kjøpet fant sted.

Hold orden i sysakene

Å holde adskilt de private utgiftene, fra de som skal dekkes av jobben, gir deg bedre oversikt og gjør det lettere senere med reiseregninga. I tillegg til et eget kredittkort for jobb, er det mange som er nøye med å holde kvitteringene adskilte fra første stund. For eksempel kan man ha to forskjellige små poser for kvitteringer. En for jobb og en for privat. Jobben da med å skrive reiseregning blir langt enklere tidsmessig. I tillegg slipper du å sitte i ettertid og vurdere om utgiften var privat eller skulle vært dekt av arbeidsgiveren.