Kredittkort
Kredittkort

Vi kan rett som det er lese i media om folk som har fått økonomiske problemer på grunn av kredittkortgjeld. Problemene dukker ofte opp om en benytter kortet ukritisk, og lar ting som for eksempel innbetalinger vente. Det handler om å være i forkant, og benytte kredittkort smart.

Unngå renter

Det er ingen hemmelighet at kredittkort har høye rentesatser. Rentene ligger fort opp mot 25-30%. Det betyr at en kredittkortgjeld på kr 5 000 fort kan fordobles over tid. Derfor er det smart å tenke over hvordan en kan løse inn all benyttet kreditt. Dette vil blant annet si at en ikke bør bruke mer kreditt enn en kan klare å betale tilbake ved forfall, eller at en ikke bruker lang tilbakebetalingstid. Betaler en all kreditten når fakturaen kommer løper ingen renter. Betaler man i flere avdrag bør en passe på at de ikke er mange. Det vil gjøre rentebeløpet lavere.

Fordeler i kortet

La oss si at du klarer betale inn all benyttet kreditt ved forfall. Da vil neste steg, i det å benytte et kredittkort smart, være å bruke det slik at du sparer penger. Har du et kredittkort med rabatter på for eksempel matvarer eller bensin? Benytt da kortet ditt som betalingsmiddel hver gang du handler på disse stedene. Matvarer er dyre i Norge, og bruker du et kort som gir rabatt på matvarer kan du faktisk spare flere tusen på et år. Gode bensinkort sparer deg for drivstoffutgifter, som også kan være tusener spart. Rabattene sett i sammenheng med kredittkortgjeld med 0% renter betyr smart bruk av et kort.