Kredittkort
Kredittkort

Det er stor kamp om kundene innen markedet for kredittkort, og dette betyr at selskapene har begynt å lokke med mange fordelspakker og diverse ekstra tilbud som følger med de beste kredittkort på markedet. Hvis man gjør ting riktig er et kredittkort et steg i riktig retning, for en bedre økonomi, og en høyere livskvalitet.

Riktig bruk av kredittkort sparer husholdningsbudsjettet

Det er vanlig at man kun tenker på ulempene som følger med kredittkort, og at det fort kan bli dyrt. Slik som med andre ting i livet har kortene sine sterke og svake sider og det kan lønne seg å lese gjennom våre beskrivelser av kortene før man velger. Det er også veldig viktig at man leser gjennom avtalen før man signerer, slik at man vet hvilke rammer som gjelder.

To ting som det er viktig å ta hensyn til, er at det ikke lønner seg å bruke kredittkort til å ta ut penger i banken. Da begynner nemlig renta å løpe øyeblikkelig, og man må gjerne ut med et gebyr, som ofte inkluderer en andel av uttakssummen. Det andre som er viktig er selvsagt: Man må huske å betale regningen i tide, og man må planlegge dette.

Les også denne artikkelen på vg.no.

Gjør man det riktig høster man mange fordeler

Husker man det grunnleggende er der mange fordeler som man kan benytte seg av. Rabatter gir billigere handel, både på nettet og i det virkelige liv. På netthandel kan man med enkelte kort få fordeler som er oppe i 25%, mens mange varer i butikken kan bli 5% billigere. Hoteller og leiebiler får man gjerne med en rabatt på opptil 10%.