Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort kan tilby en del goder som mange ikke vet eksisterer. Med internettet ble det overnatt en eksplosjon i antall elektroniske salg, og Nordmenn ligger nå nesten helt i verdenstoppen iht. hvor mye vi handler for. Nå kan vi sitte trygt i stua hjemme i Norge og gjennomføre en handel med selgere som befinner seg på andre siden av jorden. Takket være elektroniske betalingsløsninger og muligheten for bruk av kort er dette nå en løsning som har blitt vanligdags.

Mange fordeler med kredittkort

Kredittkortene er mer enn kun et låneinstrument. Banken som utsteder kortet tilbyr i mange tilfeller også en forsikring mot eventuelle svindler, såvel som mangelfulle varer. Et vanlig eksempel på dette er flyreiser, hvor du har rett til å få igjen pengene dersom flyselskapet har gått konkurs i mellomtiden. Dette er en risiko kortutstederen løper og som er inkludert i kontrakten. Grunnen til dette er det Norske regelverket under finansavtaleloven § 54 b, som fastsetter grunnlaget for hvilke tjenester du kan kreve refundert fra kredittyteren.

Husk å undersøke vilkårene

Når du handler på kreditt inngår du en avtale om å betale pengene til et fastsatt tidspunkt i framtiden. I dette tilfellet gjelder denne avtalen mellom deg og utstederen av kredittkortet hvor du lover å betale den kreditten du ytes. Dersom du betaler tilbake i tide behøver du ikke å betale renter på lånet, og dette er en annen fordel med kredittkortene. Alle utsteder av kredittkort må følge finansavtaleloven såvel som en del andre bestemmelser, men de kan også velge å legge til egne bonuser og fordeler. For eksempel, har flere kortutstedere de siste årene valgt å tilby rabatter på klær, drivstoff, flyreiser og andre goder i håp om å kunne tiltrekke seg nye kunder.