Kredittkort
Kredittkort

Er du en av dem som handler mye på nett, bør du vite om du er forsikret dersom du skulle gjøre et bomkjøp, eller om varen du bestiller ikke kommer fram. Bruker du kredittkort, til å betale med, er du godt forsikret om du skulle være uheldig. Slik forsikring inngår i alle kredittkortene på det norske markedet.

Les: Beste kredittkort 2016 for netthandel.

Hva dekker forsikringen?

Når du handler på nett, og betaler med et kredittkort er du forsikret. Det vil si, holder ikke varen det den lover, eller at den ikke kommer fram til deg som kunde, dekkes ditt økonomiske tap av forsikringen i ditt kort. Forsikringen dekker ikke, om du oppgir personlig kortinformasjon på utrygge sider. Handler du på utenlandske nettsider, som ikke henvender seg til det norske markedet, dekkes du heller ikke av forsikringen. Undersøk derfor nøye hvor du velger å handle. Dersom varen ikke holder det den lover, må du først kontakte leverandøren av varen. Vil ikke butikken gjøre opp for seg, går saken videre til kredittkortleverandøren. Du får dekket ditt tap, og får pengene igjen.

Andre fordeler med kredittkort

Noen kredittkort gir deg andre fordeler når du bruker kortet til handel. Det være seg på nett eller i vanlige butikker. Norwegian kortet gir deg for eksempel CashPoints når du bruker det. Du får 1 % på alle kjøp du gjør, 5% på Low-Fare billetter og 20% på Full-Flex billetter når du kjøper flyreiser hos Norwegian. Dette gjør at du kan spare til neste reise ved å bruke kredittkortet. Det du sparer registreres hos Norwegian Reward. CashPoints kan du bruke til å kjøpe flyreiser på nett. 1 CashPoint utgjør kroner 1. Hvor reisen går, og når, er helt opp til deg. Du kan betale reisen delvis eller helt med dine CashPoints. Hvilke fordeler ditt kredittkort har bør du undersøke, slik at du får mest mulig utav ditt bruk.