Kredittkort
Kredittkort

Flere av de store kredittkortutstederne tilbyr diverse sikkerhetsløsninger for sine kunder, som involverer tilgang på nødpenger om man skulle havne i en knipe etter tyveri, eller annen misting av kortet. Disse tjenestene er som regel dyre, og prisen for tjenesten varier fra kr 400 til kr 1 000. Er man virkelig i en knipe kan dette være en god løsning, men man kan ta andre steg for å unngå å havne i denne situasjonen.

Les også: Tips til kortoppbevaring.

De beste kredittkort fra yA Bank og Santander er gebyrfrie

Mange av de beste kredittkort for 2016 er også kost som er så å si gebyrfrie. Ikke betaler man en årsavgift, og man betaler heller ikke et fakturagebyr for betalingen av regningen, hvis man betaler med E-faktura. Kredittkortet fra Santander Red har en ulempe ved seg, og det er at man betaler et gebyr hvis kortet forblir ubrukt i over ett år.

Kredittkort fra både yA Bank og Santander kan anbefales som nødkort

Hvis man gjemmer unna et kredittkort på et annet sted enn de andre verdisakene, eller lar det ligge innelåst i safen på hotellrommet, har man en ekstra sikkerhet hvis uhellet skulle være ute. Med de mest populære kredittkortene fra yA Bank, yA Kredittkort, og VIP Credit Card, er man på den sikre siden. Kortene er gebyrfrie, så det eneste man taper ved å ha dem liggende på lur er, det man kunne tjent på å bruke dem. Kortene har nemlig også gode fordelspakker, og en inkludert reiseforsikring. Om du likevel ikke liker å bruke kortet for ofte er både Red og VIP Credit Card det beste valget for et nødkort, med en minimumskredittramme på kr 10 000.