Kredittkort
Kredittkort

Det er mange som klarer å benytte kredittkort smart, og både slipper unna renter og sparer penge på fordelspakker. Uheldigvis er det ikke alle som klarer det. Enkelte benytter kortet ukritisk, og har høye kreditter som de ikke klarer gjøre opp.

Ukritisk bruk av kredittkort

Benytter du et kredittkort uten tanke på tilbakebetalingen, renter eller betalingstid, er det på tide å stoppe opp. En slik bruk kan gi økonomiske problemer langt frem i tid. Når vi sier ukritisk bruk betyr ikke det at folk ikke tenker over bruken, men at en kanskje ikke klarer se konsekvensene. Det å handle med kortet er helt greit, men har du høy benyttet kreditt bør man kanskje vurdere om kjøpet er nødvendig. Forventningspresset i Norge er nå blitt slik at man nå «må ha», og det er da det skjærer seg. En benytter kortet til å kjøpe det siste innen mobiler og data, fornye garderoben eller innboet. Har en ikke råd til å betale mer enn minstebeløpet på kreditten hver måned, har en del i hverfall ikke råd til å kjøpe unødvendige ting på kreditt.

Kritisk bruk av kredittkort

Å være en smart kredittkortbruker er ikke vanskelig, men det krever at en bruker fordelene ved kortet. Handler du en god del på kortet er det smart å betale inn all kreditt innen rentefri periode er over. Blir dette uoverkommelig, betal inn hver måned så mye som overhodet mulig. Du må da betale renter, men kort nedbetalingstid hjelper på totalsummen. Når du betaler ned på en høy kreditt pass også på at du ikke gjør nye store innkjøp før den gamle kreditten er borte, eller så å si nedbetalt. Har du ikke klart dette og bruk av kredittkort har ført deg inn i økonomiske problemer – ta kontakt med banken! Sammen kan dere mest sannsynlig finne en løsning.