Kredittkort
Kredittkort

De aller fleste vil nok synes det er greit å ha et kredittkort i bakhånd uavhengig om du planlegger å ta opp et forbrukslån eller ei. Og der er vi helt enig, for du vet aldri når hovedkortet ditt streiker eller ikke har dekning. Men for å ta en annen problemstilling – når har du behov for et lån, og når lønner det seg å betale med kredittkortet?

Betale tilbake kjapt

Om du planlegger å betale tilbake hele beløpet innen en måned, to eller tre, så kan det lønne seg å dra kredittkortet når du betaler. Dette er fordi kortet ofte har opp mot 50 dager med rentefritak, slik at du ikke betaler noe ekstra dersom du gjør dette. Men med et forbrukslån så har du tilgang til mer penger, så hvis du skal gå til større innkjøp, vil det kanskje være nødvendig med et lån uansett. Betalinger som skal skje over flere år må man styre unna kredittkortet med – for her er renten skyhøy!

Betale tilbake over tid

Som nevnt ovenfor gir et forbrukslån langt bedre betingelser på lengre nedbetalinger. Dette er rett og slett fordi et kredittkort ofte har renter opp mot 30 %, mens lån kan ha bare halvparten. Konklusjonen er dermed enkel – skal du betale ned store summer over lang tid søker du om lån, og for alt annet kan du dra kredittkortet med god samvittighet.