Kredittkort
Kredittkort

Skal du søke om ditt første kredittkort? Da er du helt sikkert nysgjerrig på hva som må til for å slippe igjennom «nåløyet». Vi skal se nærmere på de vanligste søkekriteriene i denne artikkelen. Vi kan ikke ta for oss alle kriteriene i en såpass liten tekst, men du får i hvert fall en liten pekepinn!

Er du gammel nok, så får du kort

Så lenge man er minst 18 år, så vil man ikke ha noe problem å skaffe seg et kredittkort i Norge i dag. Dette til tross for at man kanskje studerer eller ikke har høy inntekt på grunn av andre årsaker. Bankene vil som regel gi det et kredittkort uansett, men de vil da justere kredittgrensen din til ganske så lav.

Det betyr at du kan søke om et kredittkort fra en norsk bank, og få innvilget søknaden med en nokså lav kredittgrense på kr 5 000. Det samsvarer kanskje ikke med forventningene om det firedoblete, men vil altså være en grei start.

Betalingsanmerkning = avslag

Hvis du har misligholdt et tidligere lån eller ikke betalt for deg i en eller annen sammenheng, så henger sannsynligvis en betalingsanmerkning igjen på navnet ditt. Dette får banken vite når du sender inn søknad om kredittkort, og vil sannsynligvis avslå søknaden blankt.

Det samme gjelder hvis man har aktive inkassosaker. Det er altså dette, i tillegg til aldersgrensen (som regel 18/21 år) som er den største hindringen for at man ikke får seg et kredittkort.