Kredittkort
Kredittkort

Tilbyderne av kredittkort opererer med forskjellige grenser for kreditten du kan få. I tillegg kan det hende at grensen fastsettes individuelt, alt ettersom hvordan din økonomi er. Dette bør du sette deg inn i før du velger hvilket kredittkort du skal søke på. Kredittgrensa betyr at dette er det beløpet du maksimalt kan skylde kredittgiveren. Når benyttet kreditt er tilbakebetalt, har du like mye disponibelt som det grensa er satt til. De tre mest vanlige kredittgrensene er kr 50 000, kr 100 000 og kr 150 000.

Eksempler på grense i kredittkort

Blant de mest populære kredittkortene, er det 365Privat Mastercard som har lavest grense. Denne er i skrivende stund på kr 50 000. 365Privat Mastercard er flere ganger kåret som et av Norges beste all-round-kort.

Gode kredittkort med kr 100 000 finnes det flere av enn de med lavere grense. Både Ikano Visa og Gebyrfri Visa har dette som grense, og også disse er svært populære fordi de har mange fordeler på hver sin måte. Kortet fra Ikano er et av de klart beste fordelskortene, mens Gebyrfri Visa fra Santander er nettopp gebyrfritt hele veien.

Antallet kort med kr 150 000 i grense er noe færre. Men, her finner vi testvinneren re:member, et kredittkort som er smekkfullt av fordeler som de fleste brukerne setter pris på.

Grensen kan variere

Kredittgrensen på ditt kredittkort kan i enkelte tilfeller bli fastsatt ut i fra din personlige økonomi. For eksempel er det mulig at banken vurderer det som en for høy risiko at du har kr 150 000 i kreditt, dersom økonomien din er noe svak. I slike tilfeller kan det fortsatt godt hende du får tilbud om det samme kortet, men med noe lavere grense. Etter en viss tid, der du viser at du ikke har problemer med å betale for deg, kan du søke om høyere grense.