Kredittkort
Kredittkort

I dag er det ingen grunn til å betale ekstra fordi du bruker et kredittkort. Konkurransen på dette markedet gjør at kortselskapene overgår hverandre med lukrative fordelsprogram, samtidig som de konkurrerer på kostnadsnivåene. Velger du et av kortene vi omtaler, lønner det seg å se etter det som passer din livsstil best.

Kredittkort med lave kostnader

Ikano Visa og Santander Red har begge svært lave rentesatser, sammenlignet med mange andre kredittkort. Er du blant de som ikke rekker å betale innen den rentefrie perioden er oppbrukt, vil det lønne seg å velge et av disse to kortene. Som forbruker er det selvsagt om å gjøre å holde kostnadene på et minimum. Derfor bør du huske at selv om du ikke klarer å betale all brukt kreditt innenfor den rentefrie perioden, lønner det seg å betale mest mulig. Rentenebelastningen beregnes nemlig kun ut i fra ubetalt kreditt.

Betaler du normalt all kreditt i tide, er nok gebyrene det du bør se på først og fremst. De fleste kortene som anbefales av oss, har ingen årsavgift. I tillegg finner du flere som er helt gebyrfrie, også for uttak av kontanter i inn- og utland.

Mer enn bare billig

Bruker du et kredittkort klokt, vil du ikke bare holde utgiftene i sjakk, men også kunne oppnå rabatter du ikke får andre steder. Sett deg inn i fordelsprogrammene til hvert enkelt kort (les omtalene du finner her på disse sidene), og velg det kortet som passer din livsstil og kjøpemønster. Enkelte kort egner seg utmerket for de som reiser mye, mens andre igjen gir deg fordeler på alle typer varekjøp og tjenester. Faktisk velger mange å ha flere kredittkort, der de bruker de ettersom hvilke rabatter de gir.