Kredittkort
Kredittkort

De fleste har kun ett kredittkort, og de bruker det som regel som en reserveløsning, i tilfellet alt annet skulle ryke, eller bare til å gjøre spesielle ting, som å bestille hoteller, eller saker på nettet. Mange kredittkort har ekstra fordeler knyttet opp mot seg. Disse går man glipp av hvis man kun har dette ene kortet. Hvis du vet hva du trenger kan det lønne seg å ha flere kort.

Hvor mange kredittkort?

Rent generelt er der ingen øvre grense for hvor mange kort en enkelt person kan ha. Rent praktisk begrenses omfanget av kort du kan ha til om kortsøknaden din blir innvilget eller ikke. Denne innvilgelsen baserer seg på din inntekt, gjeld, og formue. Eller kort din kredittverdighet. Hvis du har ting på stell er det ingenting som står i veien for at du kan ha flere kort. Flere kort gir deg økonomisk handlefrihet, og du inkluderes i de medlemsavtalene som følger kortene. Dette betyr at du får rabatter på reise, dagligvarer, og husholdningsgjenstander.

Men – det er alltid et men

Selv om det er fornuftig for folk med god privatøkonomi å ha flere kredittkort, framfor bare å bruke bankkortet, er ikke dette tilfellet for alle. Hvis du vil fylle lommeboken din med kredittkort så bør du være klar over et par ting. Mange banker har årsavgift på kortene sine, slik at utgiftene øker proporsjonalt med hvor mange kort du har. Det finnes selvfølgelig en del gode kort som ikke krever årsavgift. Nytteverdien av bonuser og rabatter synker også, hvis du ikke bruker kortene. Det er også viktig at du er sikker på at du kan betale tilbake kreditten.