Kredittkort
Kredittkort

I dag finnes det veldig mange ulike kredittkort og det kan derfor være vanskelig å finne det rette kortet for deg og ditt bruk. Mye kommer selvsagt an på hva du faktisk skal bruke kortet til. Skal du på en lengre reise, så er det best med et kredittkort hvor du både får med deg en reiseforsikring samt slipper å betale gebyrer for å heve kontanter i utenlandske minibanker. Skal du bytte ut garderoben så lønner det seg med et kort som gir deg rabatt i mange ulike butikker eller kanskje på alt av klær.

Send søknad elektronisk

Du bør dermed først og fremst avklare med deg selv hva du trenger kortet til før du søker. Velg det kortet eller de kortene som passer deg best og send inn en søknad. Dette gjør du aller enklest via nettsiden til kortselskapet du har funnet frem til. I det øyeblikket de har mottatt søknaden fra deg vil de sende den gjennom en kredittvurdering før de sender deg et svar. Vanligvis får du dette svaret ganske raskt og i mange tilfeller allerede et par minutter etter at du sendte inn søknaden.

Hva skjer etterpå?

Får du godkjent søknaden du leverte inn, vil du motta et tilbud om et kredittkort pålydende den kredittrammen som kortselskapet mener de kan tilby deg. Mange kort har inntil kr 100 000 som maksimal kredittgrense, men det er sjeldent du får tilbud om en så høy grense når du søker om et kort. Kanskje du får tilbud om en grense på kr 20 000 og så vil denne kunne bli forhøyet etter hvert som kortselskapet ser at regningene blir betalt. Kan du akseptere betingelsene for kredittkortet du har blitt tilbudt, godkjenner du ganske enkelt dokumentene med din BankID og kortet blir så sendt til deg i posten. Så snart du har mottatt kort og kode kan du begynne å ta det i bruk. Vær dog oppmerksom på at regningen for det du kjøper kommer på et tidspunkt. Velger du å betale den til tiden er stort sett alle kredittkort gratis å bruke, men velger du å utsette betalingen, så løper rentene på og det kan fort bli dyrt.