Kredittkort
Kredittkort

Avisene skriver stadig vekk om nordmenn som har skadet seg eller mistet alle verdisaker, i utlandet, samtidig som de ikke har reiseforsikringen i orden. Det kan bli ekstremt dyrt, spesielt dersom man trenger omfattende medisinsk behandling. Tyveri og tap av reisegods er mindre farlig for helsa, men kan også bli temmelig dyrt målt i kroner og øre. En god måte å unngå dette, er å alltid betale for reisen med kredittkort.

Det lønner seg nemlig på flere vis.

Få gratis reiseforsikring

Som du sikkert allerede er klar over, mange kredittkort kommer med gratis reiseforsikring inkludert. Det kreves da at du betaler minimum 50% av reisen med kortet. Da er ikke bare du forsikret, men ofte også de du reiser sammen med (se forsikringsbetingelsene for detaljer om slikt). Det er lett å anta at selve kjøpet av reisen da blir dyrere, fordi kredittselskapet neppe gir noe bort gratis? Nei. Det er faktisk gratis. Du velger jo selv hvor du vil kjøpe reisen, og kredittselskapet har ingen innvirkning på dette. De tjener på at forbrukerne benytter kortene til transaksjoner, samt eventuelle renteinntekter.

Renteutgiftene kan du enkelt unngå ved å alltid betale den brukte kreditten før utgangen av de rundt 45 dagene du har rentefritak. Da sitter du igjen med den gratis reiseforsikringen.

Få bedre forbrukersikkerhet

I tillegg kan du dra nytte av den økte forbrukersikkerheten du får med et godt kredittkort. Kjøper du en vare i utlandet, og må klage, står du langt sterkere dersom betalingsmiddelet var kredittkort (fremfor kontanter eller debetkort). I tillegg har du med deg nødpenger dersom du skulle få behov for det. Merk at bruker du kredittkortet til uttak av kontanter, må du betale renter for dette fra datoen for uttaket.