Kredittkort
Kredittkort

Å dra til utlandet uten reiseforsikring er regelrett uvettig. Riktignok går det som regel fint, uten at man får behov for forsikring. Men, når uhell og tyveri først inntreffer, er det store sjanser for at ferien blir spolert, eller det som verre er. Vi leser stadig i avisene om mennesker som har behov for legehjelp i utlandet, som blir regelrett ruinerte fordi de ikke hadde forsikret seg før de reiste. Med et godt kredittkort slipper du denne bekymringen.

Ha to reiseforsikringer

Reiseekspertene anbefaler ofte at man dobbeltforsikrer seg, dersom man reiser mye til utlandet. Årsaken er at forsikringsavtalene alltid har beløpsgrenser, alt ettersom hva de dekker. Mange av oss reiser for eksempel med mer verdisaker enn det som dekkes av forsikringen ved tap. Har du dobbel forsikring, vil du få dekket tapet i større grad. Derfor anbefales ofte helårs reiseforsikring, sammen med betaling av reisen med kredittkort. Mange kredittkort gir gratis reiseforsikring når du betaler reisen med det (minimum 50%).

Flere fordeler med kredittkort

Selv om du ikke blir utsatt for tyveri eller andre uhell, har du ingenting å tape på å betale reisen med kredittkort. Faktisk tvert i mot. Foruten fordelen med gratis reiseforsikring, har du langt bedre beskyttelse mot tap, dersom reiseselskapet skulle gå konkurs eller lignende. Betalte du med kredittkort, kan du rette kravet mot kredittselskapet, hvis du ikke kommer noen vei med de som solgte deg reisen. I tillegg har du med deg nødpenger hvis du blir utsatt for tyveri eller mister verdisakene dine. Selv om du skulle miste selve kredittkortet, har mange av de ordninger som gjør at du kan få et nødkort granske raskt. Sett deg inn i alle vilkårene og fordelene med hvert enkelt kredittkort, og søk i god tid før du skal reise. Det tar ofte opp til 2 uker fra du søker til du mottar kortet i posten.