Kredittkort
Kredittkort

Stadig flere betaler julehandelen med kredittkort. Tall fra de store bankene viser dette. Betal gjerne med kortet, men vær oppmerksom på hvordan det er smart å betale tilbake den benyttede kreditten.

Ikke utsett innbetalingen på kreditten

Julehandelen er blitt en stor utgiftspost for mange. Det er mye som skal handles inn, og vi kjøper stadig dyrere og dyrere gaver. Benytter du kredittkort til betaling bør du være oppmerksom på en del ting, slik at julen ikke blir i dyreste laget. Når fakturaen kommer neste måned vil det være lurest å betale inn all benyttet kreditt. Da holder du deg innenfor den rentefrie perioden, og du betaler ikke ekstra. Benytter du ikke denne muligheten vil renten begynne å løpe, og da er faktisk første rentedag fra innkjøpsdagen – ikke etter at rentefri periode er over.

Ekstra utgifter ved utsatt betaling

Tall offentliggjort fra analyser, for en av Norges store banker, viser at så mange som 100 000 nordmenn enda betaler for julen forrige år. Det vil si at de til nå har benyttet et år, og antakelig kommer til å bruke enda lengre tid, på å betale ned kreditten. Julehandelen er da blitt unødvendig dyr på grunn av utsatt betaling. Har du for eksempel 22,4% rente, og har benyttet kr 20 000 til julehandelen betaler du på et år inn hele kr 22 281. Det er kr 2 281 mer enn du handlet for. Eksemplet er med samme innbetaling hver måned og alt er betalt innen et år. Bruker du 2 år betaler du kr 4 529 i renter. Disse utgiftene kunne vært unngått, så benytt rentefri periode.