Kredittkort
Kredittkort

Er det noen lover eller regler som sier at du ikke kan ha mer enn et kredittkort, eller finnes det noen annen grense for dette? Det korte svaret er at nei, du kan ha så mange slike kort som du ønsker, så lenge du får godkjent søknaden(e) hos de bankene du søker hos. Men er det nødvendigvis noen god idé?

Gode grunner til å ha flere kredittkort

Det er flere gode grunner til at man gjerne kan ha flere kredittkort og ikke bare ett. For eksempel så kan du ha et kort som du kun bruker til bensin og drivstoff, fordi det har god drivstoffbonus. Du kan ha et annet kort som du bruker til handling og lignende, fordi det gir deg god cashback.

Også kan du ha et kredittkort uten andre fordeler enn at det har høy kredittgrense, slik at du har til store utlegg. Også må du selvfølgelig ha et kredittkort til reisen, der reiseforsikring er inkludert og der det ikke er gebyrer ved uttak i minibank.

Ulemper med det

Det er naturligvis ikke bare fordeler med å ha såpass mange kredittkort. For det første så kan det bli vanskelig å holde oversikten, samtidig som det er fort gjort å miste et kort. Da er sjansen for å bli svindlet stor, så vi anbefaler at man ikke søker om flere kort enn hva man faktisk har kontroll over og behersker. Husk altså å bruke kredittkort på en smart måte.