Kredittkort
Kredittkort

Vi begynner med å se på fordelene ved å ha flere kredittkort. Mange kredittkortselskaper tilbyr gode fordelspakker til sine kunder, og de fleste fordelspakkene er avhengige av om man bruker kortet. Programmer som CashBack og liknende, gir brukeren av kredittkort en tilbakebetaling på noen prosenter, av det som det ble handlet for hver måned.

Les om cashback her.

CashBack på kredittkort er gjerne begrenset

Tilbakebetalingssummen er gjerne begrenset til noen tusen hver måned, eller rundt kr 20 000 per år. Dette varierer fra kort til kort. Er man en bevist bruker, kan det være lurt å ha flere kort for å maksimere de forskjellige rabattene, innen de forskjellige vare-kategoriene som selskapene tilbyr. Gjerne så utelukker rabatter på klær og sko, rabatter på dagligvarer, eller liknende. Et kort til sko, et kort til drivstoff, og et kort til matvarer kan være en god løsning. Mange kort som yA kortet gir deg også en gratis reiseforsikring, mens 365Privat MasterCard, lar deg velge i hvilken kategori du ønsker en rabatt på 3,65%.

Hvem bør ikke ha flere kredittkort?

Det å ha flere kredittkort er noe som vi kun anbefaler ordensmennesker, som har styr på sin egen økonomi, og som faktisk orker å sette seg ned, en kveld hever måned, og se til at alle kontoene er i balanse. Om man allerede har gjeld og skaffer seg et kredittkort for å betale denne så bærer det i feil retning. Den gode løsningen for kredittkortgjeld er ikke å lage mer kredittkortgjeld men å refinansiere den bestående gjelden. Et godt alternativ kan være en brukskreditt, hvor renten ofte er halvparten av det den er på et kredittkort.

Les: Du kan spare flere tusen – refinansiering.