Kredittkort
Kredittkort

Før i tiden var et kredittkort et enkelt kort som man brukte for å betale i butikken med. Det var kun de velstående menneskene i samfunnet som kunne ha slike kort, ettersom man faktisk disponerte bankens penger når man handler.

Når man bruker kredittkort i 2014 er det i prinsippet det samme man gjør, men takhøyden for å skaffe seg et slikt kort er langt lavere – samtidig som forskjellene er mye større enn hva man skulle tro.

Slik er et moderne kredittkort

For kredittkort i 2014 er ikke det samme som før; nå har man innviklede bonusprogrammer og konsepter som cashback der man faktisk tjener penger på å bruke kortet riktig. Mange banker lokker deg med rabatter på både leiebil og overnatting hvis du bruker kortet deres til å betale.

Ikke minst har reiseforsikring blitt en flaggbærer for kredittkort i 2014, og er en de mest populære årsakene til at nordmenn velger å skaffe seg ett.

Svært mange nordmenn har ett

At kredittkortene har blitt mer tilgjengelig for folk, vises av statistikken. De seneste offisielle tallene som har blitt publisert viser at det har blitt utstedt godt over 2 millioner kredittkort i Norge, noe som skulle tilsvare at annenhver nordmann har et slikt kort.

Hva blir det neste vi blir introdusert for i kredittverdenen? Vi har så langt ikke sett noen nye kredittkort-konsepter i 2014, men regner med det kommer noe ganske så snart.