Kredittkort
Kredittkort

Både kredittkort og forbrukslån kan være nyttige verktøy som hjelper den enkelte med å håndtere den private økonomien. Det som gjelder er å bruke verktøy på riktig vis, for å maksimere nytten av det. Det er mulig å slå in skruer med en hammer men det går bedre med drillen.

Kredittkort er overlegne over kort tid

Det er noen ting som kredittkort byr på som rett og slett gjør dem overlegne på korttidsfinansiering. Om man tar opp et mikro-lån ender man gjerne opp med å måtte betale høye renter fra dag en, og man må ut med et saftig etableringsgebyr. Kort har som regel en laveste kredittgrense på kr 10 000, og de har en rentefri periode på kjøp som pleier å strekke seg opptil 50 dager når vi snakker om de beste kredittkortene. Om man har mistet colaen i pc-en før lønninga er på konto er dette et godt valg, for raskt og billig måte å få endene til å møtes på.

Langsiktig kredittkortgjeld er likevel ikke noe som kan anbefales

Langsiktig gjeld fra bruken av kredittkort er likevel noe som man bør unngå. Her viser forbrukslånet sine styrker. Renten er gjerne langt lavere enn ved kredittkort, selv om renten fastsettes fra person til person, på grunnlag av en kredittvurdering. Den laveste effektive renten som man finner blant de beste kredittkort er fra Santander Red, og den er på 17,11%. Til sammenlikning vil man kunne finne forbrukslån med en effektiv rente som ligger på rundt 10%. Derfor er det også lurt å refinansiere kredittkortgjeld, om man vet at man kommer til å ha den en stund.