Kredittkort
Kredittkort

I disse moderne internettdager der stadig flere transaksjoner foregår gjennom nett og kort, så må man være mer obs på svindel og lignende lurerier. Hver eneste dag blir flere titalls nordmenn lurt eller svindlet, og de som ikke brukte et kredittkort under handelen må som regel se langt etter erstatning.

Eget lovverk for kredittkort

Grunnen til at man er bedre beskyttet mot svindel når man bruker et kredittkort, er først og fremst fordi man er beskyttet a et eget lovverk når man handler og bruker et kredittkort. Da er man nemlig dekket av kredittkjøpsloven, som gir deg langt større rettigheter ved en eventuelt svindel. Skulle man for eksempel kjøpe en vare eller en tjeneste som aldri dukket opp, så vil det være banken som må dekke tapet. Samtidig er dette meget gunstig på ferie, ettersom man slipper å miste sine egne penger, men rett og slett blir trukket fra kredittkortet.

Bruk alltid kredittkort på ferie

Det er alltid en god idé å bruke kredittkort når man reiser utenlands. Her vil man ofte måtte gi fra seg kortet under både restaurantbesøk, og når man sjekker inn på hotell. Mange er nok usikre på hvordan kortet blir behandlet her, og for å sikre seg mot svindel så er det beste tiltaket man kan gjøre å bruke et kredittkort.

Vi anbefaler at man alltid også bruker et kredittkort når man handler på nettet. Husk – sikkerheten først!