Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er spesielle ved at de tilbyr en del fordeler man ikke finner noen andre steder. En av de sentrale fordelene er at man ikke betaler noe i renter såfremt man gjør opp for gjelden i tide. Dette står i sterk kontrast til andre typer lån hvor man inngår en avtale på forhånd om å betale renter. Andre fordeler som burde nevnes er gratis flyreiser og billigere forsikringer. Alt avhenger av hvilken kredittkort type man velger, og selskapene har alle forskjellige bonuser som følger med hvert kort.

Fordelene er mange

En vanlig bonus for de som handler med kredittkort er gratis flymil. Her vil antallet flymil man mottar stå i forhold til hvor mye penger man bruker med kortet. Dersom man velger å bruke kredittkortet til å betale for alle daglige og ukentlige formål vil man fort ende opp med gratisreiser til andre land og kontinenter. En annen stor fordel med kredittkort er at de gir beskyttelse mot visse typer svindel og kriminalitet. Spesielt bedrageri, hvor kortet misbrukes av en tredjepart er noe som dekkes av kredittkortselskapene.

En forsikring mot uhell

Når man er ute og reiser kan det fort oppstå vanskelige situasjoner. Om det så er sykdom, skade eller andre typer uhell er det greit å ha tilgang til penger raskt. Å ta med seg kredittkort kan gi en form for ekstra sikkerhet, og det sørger for at man har kapital til å betale alle uforutsette utgifter. For eksempel kan det hende at man blir frastjålet kontanter og debetkort da man er ute på byen. Skulle dette skje kan man bruke kredittkortet til å låne penger midlertidig og dermed komme seg ut av knipen.