Kredittkort
Kredittkort

Mange kredittkort gir en hel rekke, gode muligheter. Det vanskelige kan kanskje være å faktisk klare å benytte seg av disse tilbudene. Mange kort har avtaler med forskjellige butikker, nettbutikker, kjeder og bensinstasjoner, men ikke kontinuerlig. Fra kortleverandøren får du en oversikt over de ulike tilbudene og i hvilke tidsperioder disse tilbudene gjelder. Ofte gjelder et tilbud fra en bestemt butikk, eller tjenesteyter, kun i en bestemt måned. Du kan f.eks. få en rimelig ferie på Beitostølen, men kun i November.

Planlegging er alt

I hvilken grad du kan utnytte de gode tilbudene, avhenger med andre ord av hvor flink du er til å planlegge. Har du/dere muligheten til å planlegge tilværelsen ganske konkret et halvt år i forveien, kan tilbudene tilknyttet ditt kredittkort faktisk falle ganske så gunstig ut. Men vær også obs. på en liten felle; det at et tilbud er godt, betyr ikke at man må benytte seg av det. Tenk over om du i det hele tatt hadde vurdert en liten ferie i November, med mindre kortleverandøren hadde gitt deg avslag på et opphold på Beitostølen?

Nyt godt av muligheten

Ofte er det slik at det vi ikke har, er det vi har mest lyst på. Dette gjelder ikke bare ting eller tjenester, det gjelder i aller høyeste grad også rene penger. Å leve fra hånd til munn er slitsomt i lengden, men det betyr ikke at vi nødvendigvis har det dårlig. En person som har en sikkerhet i form av et kredittkort, har ikke av den grunn et høyere forbruk enn andre, men han/hun trenger ikke bekymre seg for økonomien. Muligheten til å kunne bruke penger gir oss den roen vi trenger til ikke å bruke penger.