Kredittkort
Kredittkort

Bilkjøring er ikke billig i Norge, og alle vil gjerne spare litt på drivstoffutgiftene. Det gjør et «bensinkort». Et «bensinkort» vil si et kort med fordeler på drivstoff, i form av rabatter eller poeng, cashback. Hvor stor disse rabattene er vil variere, men sparer penger gjør man med alle kortene. «Bensinkort» er som alle andre kredittkort, men med denne typen rabatter som en ekstra fordel.

Shell MasterCard

Shell MasterCard er knyttet opp til Shell’s bensinstasjoner, og de finner vi spredt i hele landet. Kortet har en maksimal kreditt på kr 75 000, og har hele 50 rentefrie dager. Benytter du maksimal kreditt vil effektiv rente være 26,05%. Benytter du kortet til å kjøpe bensinen hos Shell vil du få 40 øre rabatt pr liter. Rabatten trekkes på månedsregningen. I tillegg kommer rabatt på bildekk, men da må de kjøpes gjennom Vianor. Rentne kan virke høye på papiret, men betal innen de rentefrie dagene og dermed er det ikke så ille likevel.

Flexi Visa

Dette kortet er et godt valg, og det vises ved at det flere ganger har vunnet «best i test». Det er et omfattende fordelsprogram i kortet, men det er også et godt «bensinkort». Det spesielle med dette kredittkortet, når du kjøper bensin, er at det ikke er knyttet opp til en bestemt kjede. Fyll hvor du vil, og det over hele verden. På månedsregningen vil drivstoffutgiftene bli kuttet med 4% bonus, såkalte cash-points. Kredittgrensen oppad er kr 100 000, og benyttes hele er effektiv rente på 25,93%. Vil du slippe rentene er det best å betale innen de 50 dagene med rentefri periode utløper.