Kredittkort
Kredittkort

Kortsvindel er en av de metodene flest folk blir svindlet på nå. Det svindles både med metoder for å få tak i informasjonen på kortet, og på falske nettsider. Svindelen kan dreie seg om alt fra noen hundrelapper til hundretusener, alt etter metode som benyttes. Enkelte metoder benyttes mer i utlandet enn her i Norge, men også her må man være oppmerksom når en bruker kredittkortet.

Noen svindelmetoder ved betaling eller i minibank

Det er fort gjort å bli lurt. Ved ordinære innkjøp kan man bli svindlet ved at informasjonen i magnetstripen kopieres. Disse metodene kalles bl.a. for spøkelsesterminal eller falsk terminal. Felles er at de ikke er knyttet opp til betalingssystemer og at man drar kredittkortet i magnetstripefeltet. Informasjonen fra magnetstripen kopieres og legges inn i et nytt kort. Dette er mest brukt i utlandet. I minibank er det metoder som Cashtrap og falske fronter som benyttes. I begge tilfellene ser alt tilsynelatende normalt ut, men det som skjer er at pengene eller kortet ikke kommer ut. Når du så gir opp og forlater for å kontakte banken henter svindlerne utbyttet sitt og fjerne det ekstra utstyret.

Nettsvindel

De siste årene har internettsvindel økt betraktelig i omfang. Det er flere faktorer som gjør at dette er mulig. De viktigste er at man ikke sjekker nettsider godt nok ved internettkjøp, eller ikke bruker sikre betalingssystemer. Når man handler på nett betaler man nesten alltid hele kjøpesummen med kortet før varen blir sendt. I utgangspunktet ikke noe problem. Problemet oppstår når varen ikke kommer, men du har blitt trukket beløpet fra kontoen din. Har du da betalt med kredittkort er det en heldig situasjon. Da har du mulighet til å få stoppet betalingen. Dette da pengene er trukket fra din konto, men de ligger på «vent» i betalingssystemet. Kontakter du banken raskt kan svindelen stoppes.