Kredittkort
Kredittkort

Nordmenn bruker kort mye til å betale varer og tjenester med. Samtidig bruker vi også en del kontanter. Noen få bruker enda bare kontanter, siden de mener de har best kontroll på hva de bruker da. Det finnes tilfeller hvor du absolutt bør foretrekke å betale med et kredittkort. Det kan spare deg for enkelte ubehagelige opplevelser.

Netthandling

Det meste kan kjøpes på nettet. Vi bestiller ferieturer, flyreiser, møbler og annet på nett. Enkelt og alt gjort fra din egen stue. Betalingen foregår med kort, debet- eller kredittkort. Når du handler på nett er faktisk kredittkortet det sikreste alternativet. Til forskjell fra et debetkort trekkes ikke beløpet direkte fra kontoen din. Betaling med kredittkort trekkes ikke før etter en viss periode, og gir deg muligheten til å stoppe betalingen. Tilfeller, som dette kan for eksempel være, at det viser seg at du ikke har fått den varen du har bestilt. Samtidig er du bedre sikret for konkurser og svindel på nett. Skulle det skje, at banken utbetaler noe du ikke har godkjent, er det banken som er erstatningspliktig overfor deg.

På utenlandstur

Når man er på reise er kredittkort og kontanter anbefalt. Bruk kontanter til de små summene, som lunsj eller drikkevarer. Kredittkort til større innkjøp. Det er sikrere å bruke et kredittkort, nettopp fordi du ikke trekkes fra konto med en gang. Det gir deg muligheten til å sjekke at summene er riktige, før de trekkes. Oppdager du feil har du muligheten til å stoppe betalingen. Ta derfor vare på alle kvitteringer du får når du handler. Sjekk også summene på kvitteringene med det samme du får dem. Spesielt om det er selger, som taster inn summen på betalingsterminalen.