Kredittkort
Kredittkort

Gjeld koster ekstra, eller gjør det alltid det? Joda lån har renter uansett hvordan du gjør det. På kredittkort trenger det ikke være slik. Rentene er det banken skal tjene penger på. Hvilket rentenivå du får avgjøres av flere faktorer. Når du får kredittkort, sjekk renten din nøye.

Renter på kredittkort

Å handle uten penger koster ekstra, og det i form av renter. Lån og kreditter har forskjellige vilkår for rentene. Den største forskjellen ligger i at kredittkort har høyere rente. Årsaken til dette er den rentefrie perioden. Banken skal tjene penger, og det tar de inn på de som må betale renter. Når du skal velge et kredittkort skal du sammenligne kort opp mot hverandre. Renten du skal sjekke er den effektive renta. Alle banker er lovpålagt å gi deg renteeksempler på hva det kan komme til å koste deg. Husk bare på at selv om der er renteeksempler kan renten variere.

Den rentefrie perioden

Nesten alle banker tilbyr kredittkort. Det gjelder både de ordinære bankene og internettbanker. Noen tilbyr bankkort med kredittkort innebygget. Andre tilbyr rene kredittkort. Uansett hvilken type kort du har er der en rentefri periode. Den rentefrie perioden er den tiden hvor renten ikke løper, på brukt kreditt. Den rentefrie perioden er ofte mellom 30-50 dager, og i det siste har flere banker gått opp til 50 dager. Har du bruket av kreditten på kortet og betaler innen denne tidsfristen, da får du ingen renteutgifter. Vær oppmerksom på at når du får en faktura på benyttet kreditt er den ofte kun på minstebeløpet. Det vil si minimumet man må betale inn. Vil du betale alt må du selv sørge for at dette blir gjort.