Kredittkort
Kredittkort

SMS lån er noe som stadig flere nordmenn søker om, men i mange tilfeller er det rett og slett bedre å heller søke om et kredittkort. Fleksibiliteten er som regel større med et kredittkort, i tillegg til det er mulig å få langt bedre betingelser med et kredittkort enn med et SMS lån. Dette er de fem beste grunnene til du bør velge et kredittkort som alternativ til SMS lån:

Med et kredittkort har du som regel muligheten til å få en høyere kredittgrense enn ved et SMS lån. Selv om du kun trenger et par tusenlapper eller enda mindre i lån så kan det alltid være greit å ha muligheten til å ta ut mer dersom behovet skulle oppstå. Du trenger jo tross alt ikke å bruke alt det du får i kreditt, selv om det kan være greit å ha i bakhånd. Velger du heller et SMS lån må du søke om et nytt lån hver gang du trenger mer penger, og dette slipper du ved å ha et kort tilgjengelig. Selv om kortet bare ligger ubrukt i en skuff mesteparten av tiden vet du alltid at du raskt kan ta det i bruk hvis ekstrautgifter plutselig dukker opp.

Den kanskje største fordelen med et kredittkort er at du ofte ikke trenger å betale renter så lenge du betaler tilbake alt innen én måned. Dermed er det et rentefritt lån du får, og det er som regel ikke noe som et SMS lån tilbyr. Hvis du ikke har mulighet til å betale tilbake alt du har lånt samme måned så betaler du også kun renter på det utestående beløpet, og dermed slipper du fort unna en god del ekstra utgifter.

Når du først bruker pengene du låner i form av et kredittkort så følger det som regel med en gratis forsikring. Uansett om du bruker pengene på en ny TV, en reise, eller noe annet så vil de fleste MasterCard kredittkort gi deg en forsikring, så lenge det er betalt med kortet. Hvis du derimot tar opp et SMS lån og heller betaler med dette så er det som regel ingen forsikring å få, da dette nærmest regnes som et kontantkjøp da det er penger som går direkte fra bankkontoen din.

Poeng, cashback og andre goder er noe som en del kredittkort gir deg. For eksempel kan du samle opp poeng hos flyselskap, hoteller og hos andre selskap med gitte kredittkort. Velger du kredittkort kan du altså i lengden få langt mer igjen for de pengene som du låner, da SMS lån kun er ment som en rask løsning som i grunn ikke gir deg noe lojalitetsprogram eller andre goder i lengden.

Mange tar opp et SMS lån for å dekke utgifter ved ferier og andre reiser, men ofte trenger man også et kredittkort. En form for depositum for å leie en bil, sjekke inn på et hotell eller lignende kreves alltid, i tilfelle ekstra utgifter skulle påløpe. Dette er noe som du ikke kan bruke et SMS lån for å dekke, men mindre du tar opp lånet for å bare ha det på kontoen mens du reiser. Med et kredittkort kan du enkelt bruke dette for å reservere depositumet på kontoen, uten at pengene egentlig tas i bruk. Når reservasjonen slipper ved reisens slutt får du dermed ingen regning for dette, og du har derfor dekket opp for disse utgiftene uten at du må binde opp penger som du har på din egen brukskonto. Og bruker du ikke pengene så trenger du heller ikke betale renter, og dermed er det helt gratis i bruk.