Kredittkort
Kredittkort

Vi liker alt som er best i test, også når det gjelder kredittkort. Akkurat på dette området strides økonomen ganske mye, fordi vi snakker om såpass store forskjeller i hvert enkelt korts fordeler. Enkelte kredittkort er langt bedre for de som reiser mye, mens andre igjen har fordeler når du handler på nett, kjøper bensin, eller skal leve det glade liv med restaurantbesøk og uteliv. Det finnes rett og slett mange kategorier kredittkort, som kanskje hver og en er gode på noe unikt.

Best i test blant kredittkort i avisene

Mange økonomiske tidsskrifter og aviser kårer jevnlig hvilket kredittkort som er best i test, eller noe i den duren. Gjengangerne er ofte re:member kredittkort, 365Privat Mastercard eller Ikano Visa. Dette fordi disse har mange fordeler på mange områder. De er rett og slett litt gode på alt. De to første har ikke laveste rente, men gir svært mange fordeler og unike rabatter på diverse kjøp. Ikano Visa har lav rente og også en rekke gode rabattordninger, blant annet på bensin. Men, det finnes kredittkort som slår alle disse på for eksempel bensinrabatter. De igjen har neppe like mange fordeler på andre områder. Derfor ser vi ofte disse nevnt når beste kredittkort skal kåres.

Passer disse kortene for deg? Ikke nødvendigvis. Du bør kanskje heller se på hvilke fordeler du har behov for, når du velger kredittkort.

Best i din egen test

Som en illustrasjon på hvorfor du bør velge kredittkort ut i fra ditt eget behov, la oss anta du reiser mye. I så fall er neppe de tre nevnte kortene det optimale valget i alle tilfeller. For eksempel gir Norwegian-kortet deg fordeler du ikke finner andre steder, og som er direkte relatert til nettopp reise. Derfor vil dette være et kredittkort som slår for eksempel re:member, i en tilsvarende best i test blant reisekort.

Av denne grunn er det mange som har flere kredittkort, og bruker de alt ettersom hvilke rabatter eller lignende de gir.