Kredittkort
Kredittkort

Selv om kanskje skulle tro det, så er det faktisk ikke mange kredittkort som er 100% gebyrfrie i Norge anno 2014! Alle har jo hørt om Gebyrfri Visa (gebyrfri.no) fra Santander, men finnes det andre kort som har denne fordelen? Svaret er ja, og disse er blant annet VIP Credit Card, yA kredittkort og GE Money Bank MasterCard. Ved bruk av disse kortene betaler du ikke etableringsgebyr, årsgebyr, gebyr ved kjøp av varer og tjenester, samt gebyr ved uttak av kontanter i minibankene (noe som er svært vanlig, gjerne kr 50-100 per uttak avhengig av beløp). Som du ser, det kan være lønnsomt å ha et gebyrfritt kredittkort kontra et med mange gebyrer ved bruk!

Hvordan er dette mulig?

Nå lurer du kanskje på hvordan kortselskapene kan tjene penger siden bruk av kredittkortene er gebyrfritt? Dette gjør de fordi rentene begynner å løpe umiddelbart ved uttak av kontanter i minibanker, på tross av at selve uttaket er gebyrfritt! Ved varekjøp begynner ikke rentene å løpe før etter den rentefrie betalingsutsettelsen er utgått (som oftest 45-50 dager). Som du skjønner, så bør uttak av kontanter begrenses, men skal du uansett ta ut penger, så kan det like så godt være gebyrfritt!

Hvilket gebyrfritt kredittkort anbefales?

Av de tre nevnte gebyfrie kredittkortene så anbefales egentlig alle tre, men du bør kanskje velge Gebyrfri Visa, VIP Credit Card eller yA kredittkort. Dette siden disse kortene gir deg ganske lav rente på utnyttet kreditt, samt en rekke fordeler ved bruk, blant annet rabatter i utvalgte nettbutikker, gratis reise- og avbestillingsforsikring m.m. Det er verdt å merke seg at både VIP-kortet og yA-kortet er utstedt av yA Bank!