Kredittkort
Kredittkort

Dersom du reiser mye, lønner det seg sannsynligvis å ha et kredittkort som er gebyrfritt. I denne forbindelsen er det verdt å merke seg at de aller fleste kort er gebyrfrie når vi snakker om kjøp av varer og tjenester. Gebyrene kommer som regel kun dersom du tar ut kontanter med kortet. Dette gjelder ofte uansett om du er i Norge eller i utlandet, mens noen kort har gebyrer for en av delene (innland eller utland).

Husk også at det belastes renter med en gang for alle typer unntak, mens når du bruker kortet til å betale for varer eller tjenester, er det kun renter etter at den rentefrie perioden er utløpt.

Bruk debetkort til uttak

På grunn av rentene, lønner det seg å bruke debetkort til alle kontantuttak. Men, det finnes mange situasjoner der dette er vanskelig. For eksempel kan man bli blakk eller havne i en situasjon der man trenger nødpenger.

Bruker du kredittkort også til å ta ut kontanter, lønner det seg dermed å velge et som ikke har gebyrer på denne biten.

Gebyrfri uttak med Credits Visa

Credits Visa er et kort som mange reiseglade sverger til. Skulle du trenge kontanter, finnes det ingen gebyrer med dette kortet, uansett hvor du oppholder deg.

Kortet har også en bra kredittgrense på kr 100 000, samt en lav rentesats. I tillegg får du hele 50 dager med rentefritak på kjøp av varer og tjenester. Kjøper du for eksempel nytt kamera i utlandet, har du bedre forbrukerbeskyttelse med kredittkort, enn om du betaler kontant eller med debetkort. Betaler du innen de 50 dagene med rentefritak er omme, har du fått et gratis lån til kameraet. Credits Visa har for øvrig reiseforsikring inkludert, noe som gjør det ekstra attraktivt som reisekort.