Kredittkort
Kredittkort

Når man har et kredittkort fra Visa eller MasterCard, er det ikke Visa eller MasterCard som gir deg kreditt. De bestemmer heller ikke rentesatser eller hvilke avgifter som du må betale. Det er banken som utsteder kortet som har det fulle ansvaret for disse tingene. 365Privat MasterCard gis for eksempel ut av Den Danske Bank sin avdeling i Norge.

Visa og MasterCard forvalter den tekniske biten

Selskapene Visa og MasterCard forvalter hvert sitt nettverk for pengeoverføring. De lokale bankene markedsfører i så måte tilgangen til disse nettverkene når de utsteder kort med merkenavnet. Den største forskjellen på disse kredittkortnettverkene er hvilke butikker som aksepterer hvilke type kort. Dette er ikke noe som man trenger å bekymre seg for med hverken Visa eller MasterCard. Et kredittkort fra American Express kan ofte by på litt mer bry. Å finne en minibank som støtter American Express sine kredittkort kan ofte være vanskeligere, selv om det ikke er umulig. Det samme gjelder for å finne butikker og restauranter som godtar kortet.

Liten forskjell på kredittkort fra Visa og MasterCard

Selskapene er som andre kjente amerikanske tvillinger. Man kan se dem på samme viset som leskedrikk-produsentene Coca Cola og Pepsi Cola, eller restaurantene Burger King og McDonald’s. Visa er storebroren i tvillingparet og dominerer på verdensbasis, men MasterCard henger like etter. Forskjellene på de to er for det meste estetiske. Det som i større grad er avgjørende for den som vil finne det beste kredittkort, er å se på hvilke avtalebetingelser den enkelte banken som utsteder kortene har å by på, og hvilke avtalebetingelser som ligger til grunn for disse kredittkortene.

Les også denne artikkelen: Visa eller MasterCard.