Kredittkort
Kredittkort

Det er flere sider man skal tenke over når det kommer til bruken av kredittkort. Det er viktig å ha et bevisst forhold til selve kortet og ikke minst din egen økonomi. Når du er på ferie er det veldig enkelt med et kredittkort. Kortet kan brukes over hele verden, du slipper å tenke på å ta ut valuta og om det er nok penger på kontoen hjemme. Med kredittkortet har du en kredittramme og så lenge du ikke bruker mer enn denne, vil du alltid ha penger på ferien. Det samme gjelder når du er på shopping hjemme. Plutselig ser du noe du har drømt om lenge, men er usikker på om det er penger nok på kontoen. Med kredittkortet legger banken ut for deg og du betaler tilbake senere. Du har som regel minst 45 dagers rentefri betalingsutsettelse eller du kan dele betalingen i mindre deler.

Planlegg bruken

1. Det kan ofte være fristende å bruke mer penger enn det du har. Siden du har tilgang til en kreditt, er det mulig å bruke mer enn det som står på din private konto. Derfor er det lurt å planlegge bruken og sørge for å ha oversikt, slik at du får betalt pengene tilbake. Da unngår du kjedelige overraskelser når regningen kommer.

2. Husk at det som i realiteten skjer er at du låner penger av banken hver gang du bruker kredittkortet. Om du ikke betaler hele regningen til tiden, blir det fort mye penger i renter som løper på og økonomien din kan få det tøft.

Det er alltid viktig å ha god oversikt over din egen økonomi og et kredittkort kan være et nyttig verktøy, som sikrer deg gode fordeler.