Kredittkort
Kredittkort

En av de mest lukrative aspektene ved å eie et kredittkort i dag er muligheten for å dra nytte av reiseforsikring. Denne reiseforsikringen dekkes utelukkende av kredittkortselskapet, og er dermed å regne som gratis dersom du betaler regningene i tide. Det er noen viktige vilkår du burde passe på, hvor det første er at mer enn halvparten av reiseregningen betales gjennom kortet. Dette er altså halvparten av for eksempel flyreisen, eller charterturen. I tillegg kan som oftest heller ikke reise på tur i mer enn 3 måneder, men dette er ikke et problem for folk flest.

Holder det med forsikring gjennom kredittkortet?

For det første koster det mye penger å kjøpe egen separat reiseforsikring. Typisk vil en helårsforsikring av denne typen koste omtrent kr 1 500, og dette er en betydelig sum med penger. Med kredittkort får du denne forsikringen gratis, men som regel med noe annerledes vilkår enn vanlige forsikringer kan tilby. Med kredittkort kan det være færre ting som dekkes, og maks utbetalingssum vil også kunne være lavere enn hos enkelte forsikringsselskap. Ofte vil en av forsikringene dekke noe den andre ikke dekker, og derfor blir det et godt spørsmål hvilken forsikringstype som passer deg best.

Denne burde du velge

Faktisk kan det være smart å kjøpe begge reiseforsikringene, siden dette gir deg et ekstra sikkerhetsnett i tilfelle det skulle skje et uhell. Å reise til utlandet kan være risikabelt, og spesielt dersom du drar til land i den tredje verden med dårlig utbygget infrastruktur og helsevesen. Med dobbel forsikring vil du sitte med en overlappende dekning som kan komme svært godt med i tilfelle et uhell skulle oppstå. Det eneste problemet med dette er at det koster mer penger, og du må selv sette deg ned og sammenligne vilkårene på forhånd.