Kredittkort
Kredittkort

Alle vil gjerne ha et godt kredittkort, og benytter mye tid til å sjekke tilbudene (se oversikt over de beste kortene her). En studerer rentesatser, nedbetalingstid, maksimal kredittgrense og annet. Når man har funnet det kortet som passer for en selv er liksom alt greit, og søknaden sendes. Tenker du noen gang over hvilke plikter du har i forhold til kort – og kortutsteder?

Generelle plikter ved bruk

Å ha en kreditt betyr også tilbakebetaling. Når du har brukt et kredittkort til betaling har du en viss periode før fakturaen kommer. Fakturaens dato for betalingsfrist er datoen en da kan begynne å regne den rentefrie perioden. Så langt så greit. Denne plikten om å betale er alle klar over, og de fleste følger dette. Har man da flere plikter når det gjelder tilbakebetaling? Svaret er ja! La oss si at du ser at du vil over tid få problemer med å betale, da er det din plikt å varsle banken, fortrinnsvis skriftlig.

Plikter ved bruk

Når du har fått et kredittkort har du en del plikter i forhold til hvordan kortet oppbevares, og benyttes. I første omgang er du forpliktet til å holde PIN–koden din skjult for andre. Deretter skal kortet benyttes i samsvar med betalingsterminalers sikkerhetspolicy, som å skjule koden din når den tastes inn. Blir kortet ditt stjålet, og benyttet med din PIN–kode kan banken mene at du har vært grovt uansvarlig. Det kan føre til problemer med å få refundert beløpet du er svindlet for. Du er også ansvarlig for å melde fra til banken med en gang et kort blir mistet, eller stjålet, slik at banken kan sperre kortet omgående.