Kredittkort
Kredittkort

Det betales i dag mer og mer med kort, og en del er begynt å snakke om det kontantløse samfunnet. Å betale med kort er enkelt og greit, men tenker du noen ganger over hvilken type kort du betaler med? Gjør du ikke det kan det være greit å begynne med det nå. Kredittkort kan faktisk være det beste alternativet i flere tilfeller.

Betal med kredittkort på ferien

Når du drar på ferie er både kontanter og kort nyttige. Bruk kontantene til ting som de små innkjøpene, og de små stoppene på lokale kaffebarer. Når man skal betale større summer som innkjøp av klør og sko, eller den flotte gullklokka, er det absolutt best å betale med kredittkort. Gjør du dette sikrer du at du ikke blir feilbelastet fra kontoen din. Når regningen for kortet kommer kan du gå gjennom hver eneste sum og sjekke at dette stemmer. Finner du noe uregelmessig har du mulighet til å stoppe betalingen. I tillegg er bruk av kortet gebyrfritt også i utlandet. MEN – vær oppmerksom på at å ta ut kontanter i utlandet med kortet kan bli dyrt. Rentene løper faktisk fra første dag på slike uttak.

Netthandel og kredittkort

Netthandel er blitt stort, og det skjønner vi godt. Å sitte hjemme og surfe rundt i stedet for å løpe fra butikk til butikk er lettvint. Når du handler på nett er det viktig å være oppmerksom på en del ting, og det gjelder hvilket kort du betaler med. Ditt vanlige «minibankkort» er et debetkort, og det vil si at du trekkes med en gang fra kontoen din for beløpet. Går noe galt med handelen er det utrolig vanskelig å få pengene igjen. Benytter du kredittkort har du en garanti. Ingenting trekkes direkte og du har mulighet til å stoppe betalingen om du oppdager noe feil. Har du stoppet en betaling og banken betaler er faktisk banken ansvarlig for å betale deg tilbake. Banken taper altså pengene, ikke du. Du er også dekket om firmaet går konkurs, i forhold til konkursboet, og kan legge inn krav for tilbakebetaling. I slike tilfeller er det også banken som tar tapet.