Kredittkort
Kredittkort

Du har kanskje tenkt en stund på at du kunne tenke deg et kredittkort. Men, samtidig har du kanskje hørt mange historier om folk som går i kort fellen og får økonomiske problemer. Da blir en usikker, for er det nødvendig med et kredittkort? Til det siste kan vi svare at nei det er ikke nødvendig, men det er praktisk. Klarer du å holde styr på økonomien din og huske på at de penger du bruker må betales tilbake, er det en del fordeler med et kredittkort. Se noen av fordelene her.

Fordeler med et kredittkort

1. Om du tenker å bruke kortet når du handler, så får du ofte tilgang til mange rabatter med et kredittkort. Her kan en spare alt fra 1-25% hos ulike butikker og nettsteder, eller når du skal spise middag på restaurant. Med noen kort får du også rabatt når du tanker drivstoff eller du kan opptjene bonuspoeng når du kjøper flybilletter. Med andre ord er det penger å spare når en betaler med kredittkortet.

2. Når du skal på reise kan et kredittkort brukes over hele verden. Uansett om du får et Visakort eller et MasterCard, kan disse kortene brukes som betalingsmiddel på over 30 millioner brukersteder. Du slipper dermed å tenke på å veksle valuta eller om du har penger nok på kontoen hjemme.

3. Før du reiser på tur er det ofte nødvendig å bestille hotell, leilighet eller leie en bil. Når du bestiller må du betale et depositum som sikkerhet for din reservasjon. Om du betaler med et vanlig bankkort, blir beløpet trukket fra kontoen umiddelbart når du bekrefter reservasjonen. Betaler du med et kredittkort, vil kortet stå som garanti og du trenger ikke legge ut mye penger.