Kredittkort
Kredittkort

Kredittkortnummeret er din identifikasjon opp mot kortutsteder. Vi er ofte forsiktige når vi taster PIN-koden til kredittkort, da vi er oppmerksomme på at en kan bli svindlet om noen får tak i den. Dessverre er ikke alle like forsiktige med kredittkortnummeret.

Kredittkortnummer

Har du noen gang lurt på om det er et system på kredittkort og numrene de har? Det er det faktisk, ditt nummer er unikt for ditt kort. Kredittkort har opp mot 16-19 siffer, og de første 6 sifrene er kortutsteders unike kode. Samtidig viser disse tallene hvilken bransje kortet er utstedt fra, om det er bank, flyselskap eller annet. Resten av tallene er din unike kode, foruten det aller siste tallet. Det siste tallet er et kontrolltall knyttet opp til kortet ditt. En liten morsom gimmick er at du kan sjekke at kredittkortnummeret ditt er gyldig selv. Begynn med første siffer, gang dette med to. Fortsett slik med annethvert siffer, og legg deretter alle summene. Lar summen seg dele på ti er kortnummeret gyldig.

Pass på kredittkortnummeret ditt

Du har sikkert hørt om folk som har blitt svindlet pga. uvedkommende har fått tak i nummeret på et kredittkort. En bør faktisk være like nøye med å ikke gi bort kredittkortnummeret, som en er men PIN-koden. Punkt 1 er å faktisk skrive navnet ditt i navnefeltet når du får kortet. Det vil gjøre det litt vanskeligere for svindlere om du mister kortet. Gi aldri fra deg nummeret over telefon til folk du ikke kjenner. Dette er det overraskende mange som gjør i forbindelse med oppringninger fra veldedige organisasjoner for eksempel. Hvordan vet man at det faktisk er riktig person i andre enden? Skulle du få en kvittering på betaling med kortet, og hele nummeret er påført. Ta vare på kvitteringen selv, eller makuler den.