Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort trenger ikke nødvendigvis å være en dyr affære, men hvis man havner i et uføre kan det fort bli ganske kostbart. Med effektive renter på mellom 15% og 35% p.a. er man fort i klemma, hvis man mister jobben, og ikke klarer å betjene den neste regningen. Mange ting kan skje i løpet av et liv og det er ikke uvanlig at folk av forskjellige grunner havner i økonomiske vanskeligheter. Man trenger selvfølgelig ikke være utsatt for store forandringer for å få økonomiske problemer, det holder å bruke for mye, til at man klarer å betale for seg.

Når er refinansiering av gjeld fra kredittkort beste løsning?

Hvis man vil gjøre ting vanskeligere for seg selv, kan man bruke det ene kredittkort for å finansiere gjelden fra det andre. Dette er definitivt ikke veien å gå i en slik krise. Den beste løsningen er alltid å refinansier gjeld, som du kan betale mindre renter på, på annet vis. På kort sikt er til og med er forbrukslån å foretrekke fremfor gjeld på et kredittkort. Hvis du virkelig har problemer så er første regel å skaffe deg oversikt over hva som haster mest, og et godt eksempel er inkasso saker.

Grunner til ikke å refinansiere gjeld fra kredittkort

Selv om man egentlig alltid burde refinansiere er det ikke alltid verdt styret. Hvis du bare gikk over budsjettet en måned og vet du kan slette all gjeld ved neste lønning så er det kanskje ikke verdt det for deg. Selv om renter på ubetalt kredittkortgjeld er høy, er det kun ett problem hvis den ikke slettes så raskt som mulig.