Kredittkort
Kredittkort

Mange, ja nesten alle, kredittkort kommer med en reise- og avbestillingsforsikring. Reiser du en del kan det spare deg for andre typer reiseforsikringer. Det man skal være nøye med er å lese vilkårene for forsikringen nøye. Når du skal søke om kredittkort bør dette også være et kriterier du sammenligner.

Kredittkort og reiseforsikring

De forskjellige kredittkortene har forskjellige vilkår. Det gjelder også for reise- og avbestillingsforsikringene. Likevel vil du finne en del fellestrekk uansett hvilket kort du benytter. Betaler du reisen med kredittkort kan du spare deg for mange kroner i løpet av et år. Spesielt gjelder dette deg som ikke har behov for en helårs reiseforsikring. Tenker du å bestille familieturen og betale med kortet ditt? Vær nøye med å sjekke hvor mange personer ditt kort dekker. Her kan det være variasjoner. Det er for sent å tenke på dette om uhellet er ute, mens du er på ferie. Dekningsgraden kan også variere fra kort til kort.

Generelle vilkår

Til tross for at det kan være variasjoner, i dekningsgrad og annet, har reiseforsikringer mye felles. Ofte er det en øvre aldersgrense for hvem forsikringen dekker. Aldersgrensen oppad er ofte rundt 65-70 år. Har man tippet denne alderen vil en vanlig reiseforsikring være bedre. Hjemmeboende barn er ofte dekket, selv om de er fylt 20 år. Det er også tilfellet med samboer eller ektefelle, men sjekk din forsikring for å være på den sikre siden. Uansett hvilke vilkår din reise- og avbestillingsforsikring har er en ting helt sikkert. Minimum 50% av reisen må være betalt med kredittkortet ditt. Er reisen ikke det faller hele forsikringen bort.