Kredittkort
Kredittkort

Det finnes mange typer kredittkort, og dermed varierer også reiseforsikringen som følger med det aktuelle kortet. Vilkårene og de utbetalte summene varierer mellom ulike avtaler, slik at det er svært viktig at du setter deg inn i vilkårene for ditt kort. Ofte dekker kredittkortets forsikring det samme som en vanlig forsikring, men man må regne med at summene som utbetales fra kortets reiseforsikring er lavere.

Hva blir dekket?

I praksis dekkes som oftest mindre summer, for eksempel dersom man skulle bli frastjålet eller mistet noe på reise, mens personskader og andre mer alvorlige hendelser ikke får like god dekning. Det er mange kredittkort å velge mellom, og det kan lønne seg å være bevisst på hvilke banker som tilbyr de beste vilkårene og den beste reiseforsikringen gjennom kortets avtale.

Dette må du tenke på

Kredittkortets reiseforsikring er gratis, og er en fordel som kan spare deg for minst kr 1 000 i året. Den dekker ikke bare innehaveren av kortet, men også flere som reiser sammen (det finnes begrensninger). Men til gjengjeld er de dekte beløpene mindre og man er ikke nødvendigvis like godt sikret med en gratis forsikring.