Kredittkort
Kredittkort

De to beste kredittkort som henvender seg til dem som flyr ofte er SAS Eurobonus Classic American Express Card, og Norwegian-Kortet. Selskapene dominerer det norske markedet på innenriksflyvninger, og man er derfor godt tjent med et av kortene, eller begge hvis man ofte er avhengig av å reise med fly. For øvrig er også selskapet Widerøe del av bonusordningen til SAS Eurobonus.

SAS Eurobonus og Norwegian-Kortet står ikke i direkte konkurranse til hverandre

Det ville være en overdrivelse å si at de to kortene står i direkte konkurranse til hverandre. Det ene kortet gir kunden fordeler hos det ene selskapet og det andre kortet gir fordeler hos det andre selskapet, men når man skal ut og fly, er det avgjørende at man havner der man skal, ikke at man har bonuser med et kredittkort. Likevel er slike kredittkort noe å tenke på for den som allerede flyr ofte. Om man bruker det ene eller det andre kredittkortet til daglig så sparer man inn en liten del av den neste flyreisen.

Les: Behagelig ventetid på flyplass med kredittkort.

Hvilket kredittkort er best?

På den ene siden er SAS Eurobonus det kortet med de rauseste bonusordningene, som blant annet inkluderer en gratis flyreise om man handler for mer enn kr 100 000 med kortet i løpet av et år. På den andre siden koster dette kredittkortet fra American Express noen hundre kroner per år, alt ettersom hvilke tjenester man ønsker. Det beste rådet for den som flyr mye er at man velger det kortet som passer best med de rutene som man flyr hyppigst med.

Les også: Slik får du tilgang til flyplassens skjulte luksus.