Kredittkort
Kredittkort

Mens et kredittkort i gamle dager var forbeholdt de rike og velstående, som en eksklusiv tjeneste fra banken, så er det langt fra slik i dag. Faktisk så kan nærmest alle som er fylt 18 år skaffe seg et slikt kort, og betingelsene er samtidig langt bedre i dag enn hva de var for 20 år siden.

Slik er et moderne kredittkort

Den største forskjellen mellom et tradisjonelt og et moderne kredittkort, ligger i fordelene. Nå til dags kan man få store rabattavtaler både på reise, overnatting, strøm og shopping, samtidig som det ikke koster noe å bruke eller eie kortet. Tidligere var det vanlig med både års- og bruksgebyr, noe som ikke er tilfelle nå til dags.

Samtidig har de fleste kredittkort reiseforsikring innbakt i kortet. Enkelte kort har til og med fått egne navn etter bruksområdene, som for eksempel bensinkort. Stadig ser vi nye varianter komme på markedet, og du lurer kanskje på hvorfor bankene gjør det?

Derfor er kredittkortene så bra

Stadig flere banker konkurrerer om kundene, og økt konkurranse betyr at de må skape bedre tilbud. Derfor «krangler» bankene om deg som kunde, og bruker de ulike fordelene som lokkemidler. Felles for dem alle er at de ønsker at du ikke skal betale tilbake innen den rentefrie perioden, slik at de faktisk tjener noe på bruken din. Det er også derfor renten som regel er ganske høy, og ofte opp mot 35%.